Skoda aniversează 25 de ani de când se află sub “îndrumarea” Volkswagen

Anul acesta, Skoda aniversează 25 de ani de când a intrat sub umbrela grupului Volkswagen. Pe data de 28 martie 1991, cehii deveneau parte a grupului german. Iar Volkswagen a riscat în acel moment.

În 1991, Skoda avea în gamă doar două modele, iar producția anuală nu depășea 200.000 de unități. După investiții de peste 11 miliarde de euro, Skoda reușește să depășească un milion de mașini produse pe an și este prezentă în peste 110 piețe auto la nivel global. Mai mult decât atât, gama cehilor cuprinde modele din majoritatea segmentelor, iar 14 fabrici situate pe două continente se ocupă de producție.

În 1991, Volkswagen cumpăra doar 31% din acțiunile companiei pentru 620 de milioane de mărci germane, iar achiziția completă a fost făcută în anul 2000.

“În ultimii 25 de ani, Skoda a trecut de la un brand regional, la un producător auto de succes la nivel global. Un factor decisiv a fost trecerea sub umbrela Volkswagen în urmă cu un sfert de secol. De asemenea, colaborarea bună dintre Skoda și Volkswagen a dus la succesul de acum”, a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Adaugă un comentariu