Skoda Vision X – primul crossover cu o propulsie în mod hibrid al producătorului din Mlada Boleslav

Skoda Vision X  este un concept care ne arată o nouă direcţie care va fi abordată de producătorul ceh aflat în portofoliul Volkswagen.

Skoda Vision X este primul crossover cu o propulsie în mod hibrid al producătorului din Mlada Boleslav şi a fost prezentat în premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Skoda Vision X are un motor cu combustie internă de 1.5 litri care poate funcționa cu benzină sau cu gaz natural comprimat (CNG). Acesta este ajutat și de un motor electric amplasat pe puntea spate. Atunci când funcționează cu CNG, propulsorul dezvoltă 130 CP și 250 Nm.

Vision X poate trimite puterea pe puntea față când este utilzat motorul cu combustie internă, pe puntea spate când funcţionează full electric sau pe ambele punți. Setul de acumulatori Li-Ion de 48V care se încarcă în timpul mersului oferă o autonomie de 2 kilometri.

Atunci când ambele motoare sunt active, Skoda Vision X poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9.3 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Adaugă un comentariu