VW recunoaște existența software-ului pentru păcălit testele de emisii la Audi

Grupul VW a recunoscut oficial că modelele Audi cu transmisie automată folosesc un software capabil să modifice nivelul emisiilor atunci când sunt testate. Recunoașterea vine pe fondul unui nou scandal, după ce s-a descoperit existența unui software care permite recunoașterea procedurilor de testare și modificarea corespunzătoare a parametrilor cutiei de viteze automată pentru ca rezultatele să fie favorabile.

Descoperirea a fost făcută în vară de către California Air Resources Board (CARB) și a fost relatată acum o săptămână de către publicația germană Bild am Sonntag. Software-ul descoperit de CARB reduce emisiile de bioxid de carbon atunci când, în timpul testelor de emisii, volanul rămâne nemișcat, spre deosebire rularea normală, în care volanul este aproape permanent în mișcare. Dispozitivul a fost folosit de mai mulți ani pe modele Audi dotate cu motoare diesel, dar și pe benzină.

Citește și Dieselgate 2.0: Un nou soft pentru modificarea emisiilor a fost identificat pe modelele Audi

VW a recunoscut existența acestui software ieri, în urma unui articol publicat vineri de către Süddeutsche Zeitung. Potrivit acestei publicații, dacă software-ul detectează condițiile de testare pe stand, cutia de viteze automată va schimba treptele mai rapid (la turații mai joase) pentru a reduce emisiile de CO2 și de NOx.

Vestea pică într-un moment nefavorabil pentru șeful Audi, Rupert Stadler, care scăpase de investigațiile din primul val al scandalului Dieselgate, acum 14 luni. Acesta va fi din nou audiat de firma de avocatură americană Jones Day, angajată de către boardul director al Grupului VW și Audi pentru a inverstiga scandalul emisiilor.

Adaugă un comentariu