Sondaj: șoferii nu vor mașini autonome

Viitorul automobilelor înseamnă mașini fără șofer. Cu toate acestea, sunt puțini cei care își doresc să se lase conduși de un robot.

Un studiu citat de Automotive News arată că trei sferturi dintre şoferi nu cred că vor cumpăra o maşină autonomă vreodată. Alte cercetări efectuate de mai multe asociaţii auto din Canada şi America arată că între jumătate şi trei sferturi dintre şoferi nu sunt de acord cu prezența mașinilor care se conduc singure.

În plus, un sondaj J.D. Power a scos la iveală faptul că doar 41% din rândul celor de 40-50 de ani ar avea încredere într-o mașină care se conduce singură.

Conform Boston Consulting Group, până în 2035 un sfert din maşinile cumpărate în lume vor fi autonome. Odată cu apariția acestor mașini este foarte probabil să se schimbe și legile. Astfel, guvernele ar putea fi nevoite să facă benzi speciale pentru maşinile autonome.

În Statele Unite, testarea mașinilor autonome ia amploare. În aceste teste au fost acumulați milioane de kilometri fără incidente majore (un singur accident ușor având loc din vina mașinii autonome).

Tu ai vrea o mașină autonomă?

Adaugă un comentariu