SsangYong a adus la Geneva noul Musso Pick-up şi concept-ul electric e-SIV

SsangYong a prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în premieră europeană, noul SsangYong Musso Pick-up şi concept-car+ul electric e-SIV.

Salonul Auto de la Geneva 2018: cele mai importante lansări – Galerie Foto

 

Noul Musso este propulsat de un motor turbodiesel de 2,2 litri produs de SsangYong și oferă o putere maximă de 181 CP și un cuplu de 400 Nm. Este disponibil fie cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte fie cu una automată Aisin de 6 rapoarte. Dotările de siguranță includ asistență la schimbarea benzii, avertizare de coliziune și asistent de unghi mort pentru prevenirea accidentelor.

Musso este bine echipat comparativ cu alte pick-upuri, dar oferă și mult spațiu pentru umeri și la picioare, scaunele sunt tapițate cu piele Nappa pentru lux și confort. De asemenea dispune de un sistem de infotainment de ultimă generație care include un ecran HD de 9,2 inch și permite conectivitate Apple CarPlay, Android Auto și prin Bluetooth.

Ulterior debutului său de la Geneva, Musso va fi disponibil la vânzare în Europa începând cu luna mai.

Conceptul e-SIV EV

Noul concept-car e-SIV dezvăluit la Geneva Motor Show este un model strategic pentru SsangYong și arată abordarea mărcii pentru viitorul vehiculelor electrice, conectivitate și conducere autonomă. e-SIV are 4,56 m lungime, 1,87 lățime, 1,63 înălțime și un ampatament de 2,67 m.

SsangYong a dezvoltat o gamă largă de autoturisme pentru utilizare pe șosele, pe teren accidentat și atât în medii urbane cât și ca vehicule recreaționale. Conceptul e-SIV este un vehicul din segmentul C (EV), și este cel de-al cincilea prototip electric expus al companiei. Modelele precedente includ KEV1 din 2010, KEV2 (2011), e-XIV (2012) și Tivoli EV-R prezentat la Geneva Motor Show în 2015.

e-SIV – care înseamnă Electric Smart Interface Vehicle, a fost dezvoltat pentru a demonstra determinarea și abordarea SsangYong spre crearea soluțiilor de mobilitate conectată alături de conducerea autonomă. Compania observă schimbările viitoare referitoare la paradigma mobilității ce va rezulta dintr-un interes pozitiv al consumatorului, angajamentului și experienței, iar e-SIV va fi pilonul central pentru a creiona următoarea generație de SUV-uri și vehicule electrice SsangYong.

Noul e-SIV realizează viziunea de a creea o mașină pentru oamenii ocupați'. Aspirațiile SsangYong sunt de a creea o mașină cu o interfață inteligentă care să se plieze perfect cu cele mai noi tehnologii pentru a deveni un birou mobil de comunicații. Prin interfața de comenzi vocale cu funcție de auto-învățare, e-comerț, conexiune la internet și sistem ultra performant de navigație autonomă, SsangYong creează o mașină pentru oameni și viitor.
Sistemul de conducere autonomă aplicat pe e-SIV folosește un radar și un sistem de senzori cu camere. Stadiul 2 al conducerii autonome recunoaște mașinile și benzile pe care circulă, este capabilă să mențină o distanță de siguranță între mașini și drum. Aceasta poate fi îmbunătățită ulterior cu un senzor adițional care îmbunătățește funcțiile de menținere a benzii și ale conducerii pentru a ajunge la stadiul 3 al conducerii autonome.

Funcțiile de conectivitate aplicate pe e-SIV constau în trei elemente majore și includ monitorizarea de la distanță a încărcării bateriei printr-o aplicație de smart phone bazată pe comunicarea LTE, cu un serviciu specializat pentru vehicule electrice.

Telematica vehiculului permite service-ului să monitorizeze și să controleze mai multe funcții. Acestea includ pornirea și oprirea, diagnoza mașinii, managementul vehiculului, conducerea în situații de urgență în cazul unui incident și chiar asistarea șoferului.

Al treilea elemente este sistemul de infotainement. Acesta creează un serviciu adaptat pe funcționalitate pentru a întâmpina funcții de auto-învățare și recunoaștere vocală bazată pe servicii de cloud și funcționează în parteneriat pentru recunoașterea melodiilor, radioului și interconectarea cu sistemele de la domiciliu.

Noile funcții de conectivitate de la SsangYong sunt creeate pentru a îmbunătății deopotrivă atât siguranța cât și confortul utilizatorului.

taguri
Adaugă un comentariu