Studiu de fiabilitate JD Power: Kia, Hyundai şi Dacia reprezintă surprizele pieţei germane

Studiul de fiabilitate JD Power care analizează piaţa germană – Germany Vehicle Dependability StudySM (VDS) – prezintă câteva date surprinzătoare legate de industria auto.

Germany Vehicle Dependability StudySM (VDS) reprezintă o colecţie de date care implică analizarea a 177 de repere care acoperă de la probleme legate de caroserie până la funcţionarea aerului condiţionat.

Conform studiului JD Power valabil pentru piaţa germană pe primul loc în topul fiabilităţii se află Kia. Pe podium urcă Hyundai şi la o distanţă mică Toyota. La capitolul menţiuni se încadrează Mitsubishi şi Skoda.

Opel are două modele în top – Adam şi Insignia. Hyundai i30, Kia Sportage, Mercedes-Benz E-Class şi Toyota Yaris se impun în segmentele din care fac parte.

Surpriza vine de la Dacia care devansează în clasamentul general mărci mult mai puternice şi obţine locul al treilea cu Sandero în categoria maşinilor din clasa mică. Mai mult, în top general al fiabilităţii Dacia depăşeşte inclusiv o serie de producători premium!

Analiza Germany Vehicle Dependability Study se bazează pe datele colectate de la 14.000 de proprietari de autoturisme fabricate între anii 2014-2016.

 

Adaugă un comentariu