Studiul care dă fiori pe șira spinării: 7 din 10 şoferi folosesc telefonul în timp ce conduc

Telefonul la volan este un obicei prost. 7 din 10 şoferi folosesc telefonul în timp ce conduc. Acestea sunt rezultatele îngrijorătoare ale unei cercetări efectuate în Statele Unite ale Americii.

Nu toată lumea conștientizează efectele devastatoare pe care le poate avea folosirea telefonului în timpul condusului. Un studiu arată că 70%  dintre  şoferi  folosesc smartphoneul în timp ce se află la volan, 61% trimit mesaje, 27% recunosc că verifică Facebookul, 17%  îşi fac selfieuri, iar 10% sunt angajați în videoconferinţe, prin Skype sau FaceTime.

În ciuda campaniilor de informare socială, șoferii sunt tot mai atrași să folosească telefonul mobil la volan.

Telefonul, mai periculos ca alcoolul

Potrivit unor studii internationale, șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc prezintă un grad de patru ori mai mare de risc de accident decât șoferii care au consumat alcool în limitele legale.

În plus, timpul de reacție al șoferilor care vorbesc la telefonul mobil este cu 30% mai mic decât al conducătorilor auto care au consumat alcool și cu 50% mai redus decât al șoferilor care nu au consumat alcool.

România ocupă locul al 2-lea în UE, potrivit ultimului raport al Comisiei Europene, în ceea ce privește numărul de morți din accidente rutiere, cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori.

Vezi AICI VIDEO!

Sursa

Adaugă un comentariu