Sunt automobilele din clasa mini prea mici pentru a fi avea personalități distinct definite? Noul Hyundai i10 insistă că nu!

Dincolo de această chestiune, notăm că aici avem de-a face cu modernizarea generației lansate în 2019, nu cu un vehicul complet nou. Pe fondul respectiv, actualizarea semnificativă a designului și a echipării schimbă mult percepția asupra seriei Hyundai i10. În plus, la ofertă a fost adăugată și versiunea cu tentă sportivă Hyundai i10 N Line.

Ceea ce se poate vedea lesne pe dinafară este că Hyundai i10 a primit jante noi din aliaj ușor, cu diametrul de 15 inchi. Totodată, paleta de culori exterioare a fost completată cu două nuanțe proaspete: Lumen Grey și Meta Blue. Acestea pot fi combinate cu un plafon negru.

Pentru interior este propus noul pachet „Purple', care include tapițerie din stofă cu model caroiat, personalizat prin linii verticale în nuanța violet. Cusaturile și gurile de ventilație preiau aceeași culoare. Cât despre planșa de bord și partea inferioară a consolei centrale, acestea au tonuri gri cu reflexii violet, subtilități cromatice care conferă habitaclului un plus de eleganță.

Printre noile elemente high-tech de care dispune acum i10 se numără: tabloul al instrumentelor LCD cu diagonală de 4,2 inchi, porturi USB de tip C față/ spate, sistem eCall bazat pe reteaua 4G și actulizări Over The Air (OTA) pentru navigație. În plus, modelul păstrează de la varianta anterioară sistemul multimedia cu touchscreen de 8 inchi, sistemul de navigație (AVN), funcțiile wireless Apple CarPlay și Android Auto, sistemul de încarcare wireless, dar oferă și versiunea actuală Bluelink.

În echiparea standard se remarcă mai multe sisteme de siguranță Hyundai Smart Sense, printre care: asistența la coliziune frontală (FCA) cu detectare de pietoni și bicicliști; asistența la menținerea benzii de rulare (LFA); alerta pentru ocuparea locurilor din spate (ROA).

i10 ramane o opțiune practică pentru clienții europeni. Modelul de clasă A este echipat acum cu oglinzi pliabile electric. Totodată, autovehiculul dispune de un portbagaj cu un volum de 252 de litri, respectiv de 1.050 de litri cu bancheta din spate rabatată, precum și de cameră pentru manevre în marșarier.

Demararea producției noului i10 este stabilită pentru luna aprilie a anului 2023, la fabrica Hyundai de la Izmit, Turcia.

Adaugă un comentariu

Articole similare