Sustenabilitate și transformări eco: Jaguar Land Rover își asumă obiective ambițioase la orizontul anului 2030

Automobilele Jaguar și Land Rover reprezintă luxul, însă viața într-un mediu sănătos nu ar trebui să devină un lux, de aceea producătorul auto își definește perspectivele economice și operaționale în vederea alinierii cu prevederile Acordului de la Paris. Angajamentele companiei au fost aprobate de SBTi (inițiativa Science Based Targets).

Jaguar Land Rover și-a luat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru toate operațiunile cu 46%, până în anul 2030. Mai mult, compania va reduce emisiile medii ale autovehiculelor pentru întreg lanțul valoric cu 54%, incluzând totodată o reducere cu 60% a emisiilor pentru intervalul de utilizare al autoturismelor.

Aceste obiective reprezintă angajamentul Jaguar Land Rover pentru 2030, urmate de un deceniu în care compania va viza atingerea de zero emisii pentru lanțul de aprovizionare, produse și operațiuni până în 2039, ca parte a strategiei Reimagine. Pentru a atinge aceste obiective, compania va reduce emisiile rezultate din procesele de design, producție, aprovizionare, electrificare, strategia bateriilor, până la sfârșitul ciclului de viață.

Pentru indeplinirea misiunii, Jaguar Land Rover a introdus o nouă funcție, cea de Director de Sustenabilitate, numind-o pe Rosella Cardone în acest rol, pentru a realiza această tranziție și a-l susține pe François Dossa, Director Executiv, Strategie și Sustenabilitate.

„Sustenabilitatea stă la baza strategiei noastre, care are scopul de a obține zero emisii până în 2039, din poziția de creatori ale celor mai dorite autoturisme moderne de lux. Făcând acest pas de la ambiție la acțiune, integrăm sustenabilitatea în ADN-ul Jaguar Land Rover pentru a ne minimiza amprenta de carbon pe întreg lanțul valoric. Datorită obiectivelor bazate pe știință știm cât de rapid și cum să reducem emisiile de gaze cu efect de seră, ținând totodată toate părțile interesate la curent cu progresul nostru.’, a declarat Rosella Cardone, Director & Head of Sustainability Office în cadrul Jaguar Land Rover.

„Salutăm decizia Jaguar Land Rover de a-și impune obiective bazate pe știință aliniate la limitarea încălzirii cu 1.5C, cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris. Prin stabilirea unor obiective ambițioase cu baze în climatologie, Jaguar Land Rover ia măsuri pentru a preveni cele mai nocive efecte ale schimbărilor climatice.’, a menționat Alberto Carrillo Pineda, Managing Director, Science Based Targets în cadrul CDP, partener al inițiativei Science Based Targets.

Adaugă un comentariu

Articole similare