Suzuki Baleno, primul model care primește rating dublu din partea EuroNCAP

EuroNCAP a realizat o nouă sesiune de teste. De această dată, Toyota Prius și Suzuki Baleno au fost modelele vizate de organizația independentă. Totodată, testul marchează și o premieră: Suzuki Baleno a fost primul model care a primit rating dublu.

EuroNCAP a testat modelul nipon atât cu echipamentul standard de siguranță, cât și cu pachetul extins de sisteme. Astfel, Suzuki Baleno a primit trei stele în varianta cu echipament standard de protecție și patru stele în cadrul testului realizat cu echipamentul de siguranță extins.

Citește și: Suzuki Baleno – Poze și detalii oficiale

În primul test, Suzuki Baleno obține un rating de 80% pentru protecția adulților, 73% pentru protecția copiilor, 65% pentru protecția pietonilor și 25% pentru sistemele de siguranță. În cel de-al doilea test, Baleno primește 85% pentru protecția adulților și 43% pentru sistemele de siguranță. Restul valorilor nu s-au modificat.

Cel de-al doilea model testat de EuroNCAP a fost Toyota Prius. Niponul a reușit să obțină 5 stele cu următoarele ratinguri: 92% pentru protecția adulților, 82% pentru protecția copiilor, 77% pentru protecția pietonilor și 85% pentru sisteme de siguranță oferite în standard.

Citește și: Toyota Prius a primit și o versiune plug-in

Conform oficialilor EuroNCAP, noul sistem a fost dezvoltat pentru a ajuta atât clienții, cât și producătorii. Orice constructor care are de oferit o gamă bogată de sisteme de siguranță poate cere EuroNCAP să facă un test cu versiunea standard, dar și cu varianta prevăzută cu mai multe elemente de siguranță. Astfel, clienții vor realiza cât de mult înseamnă mai mult echipament de siguranță și vor putea alege mult mai ușor.

Sursa | EuroNCAP

Adaugă un comentariu