Suzuki nu s-a grăbit cu electromobilitatea, dar Suzuki eVX Concept arată că japonezii vor să fie bine pregătiți când vor face asta.

La prima vedere, Suzuki nu pare să fi acordat o importanță serioasă piețelor occidentale, din moment ce Suzuki eVX Concept a fost prezentat la standul Maruti Suzuki din cadrul evenimentului Auto Expo de la Delhi (India). Asta nu înseamnă că obiectul ar fi mai puțin interesant pentru Occident.

Suzuki eVX Concept se referă la un SUV din segmentul superior al clasei mici care are propulsie exclusiv electrică și care va debuta comercial în 2025. Distribuirea sa va fi conformă unei orientări globale. Japonezii spera ca noul lor EV-SUV să îi tenteze atât pe actualii posesori de Grand Vitara sau S-Cross (presupunând că aceștia au apreciat AND-ul 4×4 al acestor mașini), cât și pe toți adepții electromobilității.

Din punct de vedere al gabaritului, Suzuki eVX Concept are lungimea de 4,3 m, lățimea de 1,8 m ăi înălțimea de 1,6 m. S-a mai comunicat că bateria de 60 kWh ar trebui să asigure o autonomie de până la 550 km (după normele indiene MIDC).

Adaugă un comentariu

Articole similare