Te pregătești de vacanță? Iată cinci sfaturi de care să ții cont înainte să pleci la drum lung!

A venit vara și toată lumea pleacă în vacanță. Dacă alegi să mergi cu mașina sute de kilometri până la destinație, este bine să ții cont de anumite lucruri înainte să pleci cu familia la drum.

1. Verifică lichidele

Nu pleca la drum până nu faci o verificare amănunțită a lichidelor din mașină: uleiul, lichidul de racire, de frana, de servodirectie (daca este cazul) si cel al spalatorului de parbriz. Completează acolo unde este cazul pentru păstrarea nivelului optim.

2. Presiunea din anvelope și roata de rezervă

Nu uita roata de rezervă ca să nu ai o vacanță eșuată. Înainte să pleci la drum este bine să verifici la o vulcanizare presiunea din cauciucuri.

3. Nu uita GPS-ul

Nu uita să ai la îndemână un sistem GPS, mai ales dacă îți faci vacanța într-o destinație străină. Dacă mergi la bulgari este posibil să nu poți citi indicatoarele și un GPS este mană cerească. Cu ajutorul acestui sistem vei câștiga timp mai mult pentru vacanța ta.

4. Nu lua în mașină lucruri inutile

Fă tot posibilul să iei la tine doar ceea ce e necesar. Lasă acasă fierul de călcat și alte lucruri inutile. Fiecare 50 kg in plus cresc consumul de carburant cu 2%.

5. E bine să mai ai…

Când mașina este mai veche, pot apărea situații neprevăzute. Este bine să fii pregătit. Tocmai de aceea e bine să mai ai la tine un triunghi și vestă reflectorizantă, becuri de rezervă, cablu de tractare și o trusă de scule.

Adaugă un comentariu

Articole similare