Tesla isi pune la dispozitie gratuit patentele

Elon Musk, CEO Tesla Motors si unul dintre cei mai controversati lideri ai industriei auto a anuntat ca patentele pe care compania sa le detine in domeniul masinilor electrice pot fi accesate gratuit de catre oricine intentioneaza sa construiasca masini electrice. Scopul acestei actiuni este promovarea liberei competitii in domeniul mobilitatii electrice.Potrivit lui Musk, patentele sunt o piedica in calea progresului, care, in opinia sefului Tesla, inseamna raspandirea rapida a masinilor electrice  si reducerea corespunzatoare a numarului de masini care folosesc combustibili fosili, pentru protejarea mediului.

“Adevarata noastra concurenta nu sunt putinele masini electrice non-Tesla care sunt produse, ci mai degraba valul enorm de masini cu combustibili fosili care ies in fiecare zi din fabricile din lumea intreaga” spune Elon Musk.

Aproximativ 100 de milioane de masini sunt produse anual in lume, iar Musk doreste producerea de masini electrice la o scara mai mare, pentru a putea corecta efectul de sera produs de motoarele masinilor conventionale

Adaugă un comentariu