Tesla Model S primește un mod de rulare semi-autonom

Tesla Motors a lansat un update pentru Model S. Denumit Version 7, kit-ul poate fi instalat de toți cei care sunt dispuși să mai achite 2.500 de dolari. Poate cel mai important update pregătit de Elon Musk și echipa lui este funcția botezată Autopilot.

Așa cum probabil ați intuit, funcția le va permite clienților să experimenteze rularea autonomă. Conform declarațiilor făcute de Musk, sistemul va putea fi folosit doar de cei care au vehicule produse începând cu luna septembrie 2014, întrucât acestea dispun de senzori ultrasonici și de o cameră frontală.

Funcția de Autopilot a fost gândită pentru utilizarea pe autostradă și odată activată, mașina este capabilă să schimbe banda de rulare și să reacționeze inteligent la diferite evenimente din trafic. În plus, Elon Musk îi avertizează pe șoferi să țină mâinile pe volan, întrucât Autopilot este clasificat drept “public beta”.

După cum probabil ați și intuit, sistemul va funcționa în zonele unde marcajele sunt clare.

‘Dorim ca publicul să fie atent la început. Sistemul este capabil să învețe pe parcurs. Rețeaua de mașini învață constant și pe măsură ce șoferii vor folosi funcția Autopilot, informațiile ne vor ajuta (n.r. pentru îmbunătățiri). Fiecare șofer va fi, de fapt, un antrenor pentru rețeaua Autopilot’, a declarat Elon Musk.

Pentru moment, kit-ul Version 7 este disponibil doar în SUA, însă în perioada imediat următoare va deveni disponibil și pentru Europa și Asia. Momentan sunt așteptate o serie de aprobări. După cum deja ați intuit, update-ul o sp fie disponibil și pe proaspătul Tesla Model X.

Adaugă un comentariu