Tesla Model S spulberă recordul deținut de Porsche Taycan pe Nürburgring

În luna august a acestui an un exemplar Porsche Taycan de pre-serie a parcurs circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 42 de secunde.

Citește și:

Modelele Tesla pot fi comandate oficial în România

La acel moment Porsche Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe circuitul german. Deși compania germană nu a oferit la acel moment toate datele tehnice despre model după lansarea oficială putem concluziona că exemplarul de pre-seria era bazat pe Taycan Turbo S echipat cu două motoare electrice care pot livra 625 CP și 1.050 Nm și un maximm de 761 cai-putere în modul overboost.

Citește și:

Cât costă noul Porsche Taycan în România

Între timp cei de la Tesla s-au hotărât să revină pe Nürburgring pentru a încerca să doboare un nou record. Și din primele informații au reușit să provoace o mare surpriză în industria auto.

Tesla Model S spulberă recordul deținut de Porsche Taycan pe Nürburgring

Un exemplar Tesla Model S P100D + a parcurs circuitul german conform unor măsurători neoficiale în 7 minute și 23 de secunde! Modelul adus de americani pe Nurburgring a fost cu 19 secunde mai rapid față de Porsche Taycan!

Conform autobild.de Tesla Model S P100D + a folosit pe circuit și noile anvelope Goodyear Eagle F1 Supersport RS. Dar până la acest moment nu se cunosc detaliile tehnice ale modelului testat. auto-motor-und-sport.de susține că la volanul modelului Tesla s-a aflat pilotul Thomas Mutsch.

Pentru că vorbim de un rezultat neoficial recordul înregistrat de Porsche Taycan pe circuitul de la Nurburgring rămâne valabil.

Sursa foto: https://www.youtube.com

Iată și unul dintre exemplarele Tesla Model S P100D + surprins pe Nürburgring

Adaugă un comentariu