Păzea, Porsche! Tesla primește “Cheetah Stance”

Având denumirea excentrică de Cheetah Stance’ (poziția ghepardului) adică Launch Control, Tesla Model S și Model X au potențialul de a accelera mai repede ca niciodată.

Chiar și fără această funcție activată, cele două modele electrice realizează timpi care pun în dificultate și cele mai noi hypercaruri. Tesla Model S Performance accelerează de la 0 la 96 km/h în doar 2,4 secunde, iar Model X Performance realizează același sprint în mai puțin de trei secunde.

Cel mai nou update Tesla asigură și un plus de putere de 46 CP. De asemenea, a fost introdusă o nouă funcție Dashcam, ce oferă înregistrări realizate cu toate camerele video de la exterior ale mașinii.

Modul Cheetah Stance’ ajustează setările suspensiei atunci când șoferul apasă cu putere pedala de frână (primul pas pentru a porni funcția de Launch Control).

Puntea din față coboară cu câțiva centimentri, iar amortizoarele din spate își măresc duritatea. Așadar, când mașina accelerează puternic, masa înseamnată a acesteia este repartizată mai bine pe cele două punți, asigurând o aderență superioară.

Pentru a activa Launch Mode’, șoferul trebuie să țină apăsată și pedala de accelerație la podea. În momentul în care eliberează pedala de frână, începe distracția.

Este puțin probabil ca acest mod să fie întâlnit pe Model 3 și pe Model Y, deoarece acestea nu sunt disponibile cu sistemul de suspensie adaptivă.

Adaugă un comentariu