Tesla promite din nou: încărcarea lui Model 3 va fi gratuită. Dar doar pentru călătoriile lungi

Proprietarii viitorului Tesla Model 3 vor putea să-și încarce bateriile gratuit în rețeaua de stații Supercharging a Tesla, dar numai când sunt departe de casă. Aceasta este promisiunea făcută de Elon Musk înainte de lansarea primului model de volum al Tesla.

La prezentarea lui Model 3, în primăvară, Musk a spus că pachetul comercial al noului model nu va include încărcare gratuită ca în cazul modelelor mai scumpe Model S și Model X, din cauza costurilor prea mari. Între timp, Tesla a tăiat încărcarea gratuită pe toată durata de viață a mașinii și pentru modelele mai mari, începând din 1 ianuarie 2017. De atunci, proprietarii noilor Tesla Model S și Tesla Model X vor primi „credite de încărcare în valoare de 400 kWh pe an, suficient pentru a parcurge circa 1.500 km.

Elon Musk a făcut noua promisiune pentru viitorii proprietari ai lui Model 3 cu prilejul adunării acționarilor pentru semnarea fuziunii Tesla- SolarCity. Dacă însă numărul mașinilor Model 3 vândute va fi semnificativ, este greu de crezut că Tesla își va putea ține promisiunea. Musk a spus că proprietarii vor putea folosi stațiile Supercharging gratuit în timpul călătoriilor la distanță de casă, dar nu a specificat ce înseamnă „călătorii lungi sau „locale.

Viitorul Model 3 nu va intra în producție mai devreme de vara anului viitor, astfel că mai e suficient timp pentru ca toate aceste probleme să fie clarificate.

Adaugă un comentariu