Cât de sigure sunt mașinile interconectate? Chinezii au preluat controlul unei Tesla S în timpul mersului

Cât de sigure sunt mașinile viitorului? Internetul poate aduce beneficii uriașe în traficul cotidian, dar poate pune și probleme serioase de securitate, atunci când controlul mașinii este preluat de la distanță de hackeri. 

Lupta tradițională dintre hackeri și specialiștii în securitate informatică se mută, treptat, în automobil. Proliferarea tehnologiei și apariția automobilelor conectate permanent la internet a născut îngrijorări în ceea ce privește capabilitățile constructorilor auto de a asigura securitatea informatică a mașinilor produse de aceștia.

Recent, o echipă de cercetători în securitate informatică din China au demonstrat cum se poate prelua controlul unei Tesla Model S de la o distanță de 19 km. Folosind un laptop conectat la internet, specialiștii de la Keen Security Lab au deschis ușile mașinii fără a avea cheia. De asemenea, în timp ce mașina rula, au putut schimba poziționarea oglinzii retrovizoare și deschide hayonul mașinii.

Tesla a recunoscut breșa de securitate și a emis un update de software „over-the-air pentru rezolvarea problemelor semnalate. Eforturile cercetătorilor chinezi de la Keen Security Lab atrag atenția asupra problemelor de securitate pe care le pot pune sistemele inteligente de control ale mașinilor moderne.

Adaugă un comentariu