Teste EuroNCAP decembrie 2019: Tesla Model X obţine 5 stele fără probleme, iar Jeep Renegade doar trei

Noile teste EuroNCAP din decembrie 2019 au confirmat aşteptările pentru o serie de modele, dar au adus şi câteva surprize neplăcute. Cele din urmă reprezintă mai ales depunctarea pentru dotările slabe de asistenţă.

Tesla Model X – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 98 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 81 % pentru protecția copiilor, 72 % pentru protecția pietonilor și 94 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Tesla Model X - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Porsche Taycan – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 85 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 83 % pentru protecția copiilor, 70 % pentru protecția pietonilor și 73 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Porsche Taycan - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Skoda Octavia – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 92 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 88 % pentru protecția copiilor, 73 % pentru protecția pietonilor și 79 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Skoda Octavia - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Renault Captur – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 96 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 83 % pentru protecția copiilor, 75 % pentru protecția pietonilor și 74 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Renault Captur - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Ford Kuga – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 92 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 86 % pentru protecția copiilor, 82 % pentru protecția pietonilor și 73 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Ford Kuga - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Audi Q7 – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 92 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 86 % pentru protecția copiilor, 71 % pentru protecția pietonilor și 72 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Audi Q7 - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Peugeot 2008 – rezultate EuroNCAP – 4 stele : 91 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 84 % pentru protecția copiilor, 62 % pentru protecția pietonilor și 68 % în dreptul sistemelor de siguranță. În varianta cu dotări standard Peugeot 2008 a fost cotat cu patru stele. În varianta cu pachetul Safety Plus modelul francez a fost cotat cu cinci stele.

Peugeot 2008 - rezultate EuroNCAP - 4 stele

Subaru Forester – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 97 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 91 % pentru protecția copiilor, 80 % pentru protecția pietonilor și 78 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Subaru Forester - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Volkswagen Sharan – rezultate EuroNCAP – 4 stele: 89 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 78 % pentru protecția copiilor, 59 % pentru protecția pietonilor și 62 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Volkswagen Sharan - rezultate EuroNCAP - 4 stele

SEAT Alhambra – rezultate EuroNCAP – 4 stele: 89 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 78 % pentru protecția copiilor, 59 % pentru protecția pietonilor și 62 % în dreptul sistemelor de siguranță.

SEAT Alhambra - rezultate EuroNCAP - 4 stele

Ford Mondeo – rezultate EuroNCAP – 5 stele: 96 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 87 % pentru protecția copiilor, 70 % pentru protecția pietonilor și 73 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Ford Mondeo - rezultate EuroNCAP - 5 stele

Jeep Renegade – rezultate EuroNCAP – 3 stele : 82 % în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 84 % pentru protecția copiilor, 55 % pentru protecția pietonilor și 58 % în dreptul sistemelor de siguranță.

Jeep Renegade - rezultate EuroNCAP - 3 stele

Anul trecut Jeep Wrangler JL a primit o singură stea EuroNCAP, fiind depunctat atât pentru lipsa sistemelor de asistență activă a șoferului, cât și pentru performanțele caroseriei la impact.

Adaugă un comentariu