Ți-ai montat o tobă care face geamurile să vibreze? Atunci e bine să știi că polițiștii ar vrea să te amendeze

Cu siguranță vi s-a întâmplat să tresăriți prin casă când prin cartier tocmai trecea un hârb cu numere de Bulgaria “tunat” în stil autohton doar prin montarea unei evacuări care punctează la numărul de decibeli. Ei bine…o să-i auzim în continuare pentru că autoritățile nu au soluții.

Oficialii spun că nu există aparatura necesară pentru a determina nivelul de decibeli produs de un autoturism, iar şoferii să fie amendaţi. Deocamdată amenzi au primit doar cei care au intervenit asupra maşinilor fără omologarea aferentă, nu pentru zgomotul produs. Poliţiştii spun că primesc lunar zeci de plângeri de la locuitorii care stau în apropiere de marile bulevarde.

Schimbarea evacuării la un autoturism este una dintre cele mai folosite metode de tuning. Totuşi, specialiştii nu recomadă astfel de modificări pentru maşinile care circulă în oraş, din cauza zgomotului asurzitor pe care îl fac.

„Este o diferență foarte mare aproape dublu. Cum vă spuneam, de la 40 la 100 de decibeli în momentul în care schimbi doar evacuarea. Mult zgomot pentru nimic,’ a spus pentru digi24.ro pilotul de curse Sorin Ene.

Poliţiştii dau amenzi pe această speţă doar când alături de ei se află specialiştii Registrului Auto Român. Dar nu sancţionează nivelul de zgomot, pe modificări tehnice neomologate. În 2017 au fost făcute 11 astfe de controale în București.

Adaugă un comentariu