Toate vehiculele noi comercializate în UE începând cu 2018 sunt obligate să aibă sistemul de apel de urgență eCall

O nouă lege cu privire la siguranța la volan a fost adoptată de Parlamentul European. Aceasta prevede ca începând cu 31 martie 2018, producătorii care comercializează mașini pe teritoriul UE trebuie să instaleze în mod obligatoriu sistemul de apel de urgență eCall.

Conform cifrelor publicate de UE, în 2014 s-au înregistrat 25.700 de victime în accidente rutiere în spațiul comunitar. Introducerea acestui sistem capabil să alerteze serviciile de intevenție în caz de accident ar putea reduce valorile amintite anterior cu 10 procente.

Această lege a fost propusă încă din 2012, însă parlamentarii nu au fost de acord cu toate detaliile, motiv pentru care aprobarea ei a durat mai bine de 2 ani.

„Integrarea sistemului eCall bazat pe tehnologia 112 în întreaga Uniune Europeană va contribui la creșterea siguranței rutiere în toate cele 28 de state membre. Parlamentul European a subliniat mereu că prioritatea este reducerea numărului de victime și a gravității rănițlor. eCall ca serviciu public, gratuit pentru toți cetățenii, indiferent de tipul de mașină sau de prețul de achizitie, va contribui la acest obiectiv comun’, a declarat Olga Sehnalova din Cehia.

Adaugă un comentariu