Totul despre Sibiu Rally Challenge 2015

vezi galeria foto

În perioada 20 – 22 august se va desfășura Sibiu Rally 2015, etapa cu numărul șase din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. În programul din acest an, organizatorii au inclus și cel mai celebru drum din România: Transfăgărașan.


Ediția din 2015 a Sibiu Rally debutează joi, 20 august, cu startul festiv și cu parada pe străzile din centrul orașului.

Vineri de dimineață, între 8:00 și 12:00 este programat shadown-ul pe fosta specială Călugăru. Startul va avea loc începând cu ora 19:00 cu speciala de pe Păltiniș. Aceasta va fi parcursă de două ori, în urcare și coborâre și se va desfășura în noctură.

Sâmbătă, 22 august, sunt programate șase probe speciale, dintre care patru pe Transfăgărașan. Urcarea va avea loc la ora 10:23, iar coborârea la ora 11:58. După aceea, urmează speciala Baraj, o probă cu o lungime de 10,24 de kilometri care va fi parcursă de două ori în urcare și de două ori în coborâre.


Transfăgărășanul este proba regină a evenimentului și va fi parcursă de patru ori. Este o zonă perfectă pentru spectatori și sper să strângem un număr cât mai mare de pasionați care vor să-i vadă în acțiune pe piloții care vor lua startul la Sibiu Rally Challenge’, a declarat Sorin Itu, organizator Sibiu Rally 2015.

Tot în cadrul aceluiași festival automobilistic, organizatorii au pregătit patru categorii, în funcție de ceea ce își doresc participanții: Sibiu Rally, etapa din Campionatul Național de Raliuri, Sibiu Classic Challenge, etapă deschisă celor care vor să concureze cu o mașină clasică în categoriile regularitate sportivă și regularitate clasică, Sibiu Rally Challenge, deschisă tuturor celor care au o mașină de curse, iar Sibiu Rally Legends este pentru pasionații care au o mașină de curse istorică.


Programul restricțiilor de trafic în perioada Sibiu Rally 2015

Marți – 18 august
Călugăru (DJ 106 J) – Gura Râului (intersecție cu DJ 106A) – închis între orele 11:00 – 16:00
Vineri – 21 august
Călugăru (DJ 106 J) – Gura Râului (intersecție cu DJ 106A) – închis între orele 08:30 – 12:00
Curmătura Ștezii – Păltiniș (DJ 106 A) – închis între orele 17:15 – 23:30
Sâmbătă – 22 august
Transfăgărășan: Bâlea Cascadă – Bâlea Lac (DN 7C) – închis între orele 09:00 – 19:30
Baraj – Șomartin (DJ 104E) – închis între orele 11:30 – 15:00 și 17:00 – 20:30


Sibiu Classic Challenge – Parte componentă a Sibiu Rally Challenge 2015

La ediția din acest an a Sibiu Rally Challenge va fi organizată și o competiție specială dedicată automobilelor clasice. Aceasta se desfășoară în parteneriat cu Retromobil Club România.

Astfel, la start vor fi acceptate și mașini clasice, care se vor întrece în două clase distincte: Regularitate Clasică și Regularitate Sportivă.

Este pentru prima oarâ în România când se constituie clasa de Regularitate Sportivă, categorie care este deja în plină ascensiune în țăril precum Franța, Anglia sau Belgia, care sunt mult mai avansate ca noi în motorsport istoric. Această categorie va avea viteze medii impuse mai mari de 50 km/h pe probe speciale închise circulației, oferind un plus de adrenalină echipajelor participante în deplină siguranță, fiind în conformitate totală atât cu regulile FIVA, cât și cu cele FIA. Aici se pot înscrie mașini istorice fără să fie nevoie de o investiție suplimentară în roll-bar și prepararea motoarelor, singura obligație a echipajului fiind purtarea căștilor pe parcursul probelor cu viteză medie de peste 50 km/h. Astfel, această categorie reprezintă o provocare deosebită cu un buget mult mai redus’, a declarat Georgios Ladopoulos, Președintele Comisiei Sportive a Retromobil Club România (RCR).


Participanții vor descoperi cele mai frumoase zone ale Sibiului Și vor ajunge și pe specialele clasice ale raliului: Păltiniș și Transfăgărășan. Spre deosebire de piloții din Campionatul Național de Raliuri, participanții la Sibiu Classic Challenge vor afla traseul raliului abia în momentul startului.

Sper ca ideea de a avea atât mașini clasice cât și mașini de curse de ultimă generație pe aceleași probe speciale să atragă un număr și mai mare de fani decât de obicei. Sibiu Rally Challenge este un festival dedicat sporturilor cu motor și vrem să oferim spectatorilor un spectacol total pe Transfăgășan și nu numai’, a mai adăugat Sorin Itu.


Auto Bild România și Sibiu Classic Challenge

Auto Bild România va participa în cadrul competiției Sibiu Classic Challenge în cadrul clasei Regularitate Sportivă, alături de două modele Ford. Pentru moment, nu dezvăluim mai multe, însă numărul viitor al revistei Auto Bild va conține un material complet despre experiența noastră în cadrul Sibiu Classic Challenge.

În plus, vă vom ține la curent, direct de la Sibiu, cu ce se întâmplă în cadrul celorlalte categorii.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE