Toyota Prius Plug-in Hybrid – Record de consum pe Nurburgring

Circuitul de la Nurburgring este folosit de producatorii auto pentru a realiza teste de viteza si manevrabilitate, insa Toyota nu face parte din aceasa categorie.

Producatorul nipon l-a rugat pe jurnalistul auto Joe Clifford, sa faca un test de consum cu un Prius Plug-in Hybrid pe Iadul Verde.

Iar pentru ca testul sa fie corect, Clifford a trebuit sa respecte toate regulile circuitului, inclusiv pe cea care spune ca masinile trebuie sa inregistreze o viteza medie de cel putin 60 km/h.

Citeste si: Premiera nationala Toyota Prius Plug-In, de Ziua Europeana a Mobilitatii

Exemplarul folosit de Clifford a avut o serie de accesorii aerodinamice din gama TRD alaturi de un set de jante de 18 inch incaltate cu pneuri de 225/40. In fisa tehnica oficiala, Toyota Prius Plug-in Hybrid are un consum mediu de 2.1 litri la suta de kilometri, insa dupa un tur pe circuitul de la Nurburgring computerul de bord al modelului nipon indica valoarea de 0.4 litri la suta.

Joe Clifford a avut nevoie de 20 de minute si 59 de scunde pentru a parcurge un tur pe Iadul Verde.

“Nu am folosit nicio smecherie in cadrul acestui test. Tot ce am facut a fost sa luam un exemplar incarcat 100%, sa-i montam anvelope cu o rezistenta la rulare mica si sa parcurgem un tur pe Nurburgring”, a declarat Joe Clifford.

Adaugă un comentariu