Toyota şi Mazda vor construi o fabrică în SUA

Toyota şi Mazda au hotărât să realizeze un joint venture prin care să deschidă o fabrică de producţie auto în Statele Unite. Investiţia va depăşi 1.6 miliarde de dolari şi va fi crea peste 4000 de noi locuri de muncă.

Fabrica va avea o capacitate de 300.000 unităţi şi va deveni funcţională începând cu anul 2021. Toyota va produce modele din gama Corolla şi Mazda va folosi liniile de producţie pentru un SUV.

Pe lângă parteneriatul pentru construcţia noii fabrici Toyota şi Mazda vor colabora în SUA şi pentru dezvoltarea tehnologiilor din domeniul propulsiei electrice şi connected-car.

Acest joint venture dintre Toyota şi Mazda realizat în SUA nu reprezintă o surpriză, pentru că cele două companii stabiliseră din 2015 să colaboreze în dezvoltarea de noi tehnologii şi pentru creşterea calităţii.

“Nimic nu mi-ar plăcea mai mult decât dacă, prin intermediul acestei alianțe, putem contribui la energizarea industriei auto și la creşterea numărului de fani prin reunirea a două spirite competitive, conducând la inovații și încurajarea talentelor și a liderilor” a declarat CEO-ul Mazda, Masamichi Kogai.

Pentru finalizarea acestui nou joint venture companiile au decis să cumpere una de la cealaltă acţiuni echivalente cu cota de piaţă deţinută de fiecare producător. Astfel, Toyota va cumpăra 5,05% din acţiunile Mazda şi compania din Hiroshima va achiziţiona acţiuni echivalente în proporţie de 0,25 % de la compania parteneră.

Adaugă un comentariu