Transfăgărășanul se închide. Când vom putea circula din nou

Transfăgărășanul se închide peste câteva zile, astfel că acesta a fost ultimul weekend în care s-a putut circula pe șoseaua considerată una din cele mai spectaculoase din lume.

Ca în fiecare an, pe 1 noiembrie, circulația va fi închisă, din cauza condițiilor meteo periculoase, o dată cu apropierea iernii. Măsura închiderii este luată în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru-jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei începând de vineri, 1 noiembrie 2019. Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni în fiecare an, iarna şi primăvara, mai ales din cauza pericolului de avalanşe și căderi de stânci.

Transfăgărășanul se va deschide din nou circulației pe 1 iulie 2020.

Transfăgărăşan se numără printre cele mai frumoase zece călătorii la volanul unei maşini din Europa, potrivit The Telegraph Travel.

Publicaţia britanică The Telegraph a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa. În acest clasament, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea.

 În materialul cu pricina, jurnaliştii The Telegraph amintesc faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC „Top Gear’, a spus despre Transfăgărăşan că este „cel mai bun drum pe care a condus vreodată’.
Adaugă un comentariu