Transmisia automată Steptronic cu şapte trepte a fost implementată în gama MINI

Transmisia automate Steptronic cu dublu ambreiaj ete disponibilă pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet. Acesta este oferit în combinaţie cu anumite motorizări şi ca alternativă la transmisia standard – manuală cu şase trepte.

Noua transmisie cu dublu ambreiaj oferă o dinamică optimizată a schimbărilor pentru o plăcere a condusului îmbunătăţită şi, în în acelaşi timp, include toate caracteristicile de confort ale unei transmisii automate.

Transmisia cu ambreiaj dublu este acţionată cu ajutorul unui selector electronic, care revine întotdeauna în poziţia iniţială după schimbarea între modul de condus D, poziţia neutră N şi modul mers înapoi. Frâna de parcare este activată prin apăsarea butonului P. Modul S poate fi activat din poziţia D prin deplasarea manetei de selecţie spre stânga: aceasta susţine un stil de condus foarte sportiv şi permite intervenţia manuală în alegerea poziţiei.

Controlul electronic al noii transmisii cu dublu ambreiaj pentru MINI include, de asemenea, o strategie de schimbare bazată pe date de navigaţie şi susţine atât funcţia Start/Stop a motorului, cât şi cea de “coasting” pentru reducerea consumului de combustibil şi a nivelului de emisii.

Creşterea poziţiilor de transmisie în comparaţie cu cutia de viteze manuală cu şase trepte oferă beneficii atât pentru sportivitate, cât şi pentru confortul călătoriei. Cele şapte trepte de viteză ale transmisiei cu dublu ambreiaj permit o răspândire mai largă a angrenajelor, reducând astfel diferenţele de turaţie între diferitele poziţii ale transmisiei.

Adaugă un comentariu

Articole similare