Uber dezactivase sistemul de evitare a coliziunilor de pe mașina autonomă care a omorât un om

Uber a dezactivat sistemul de evitare a coliziunilor de pe mașina autonomă care a ucis un om în Arizona, acuză compania care a furnizat radarul și camera de pe autovehiculul Volvo XC90, folosit de Uber la teste.

AFLĂ DACĂ TREBUIE SĂ-ȚI SCHIMBI ANVELOPELE folosind o monedă!

ȚI-AI UITAT CHEILE ÎN MAȘINĂ? Uite cum poți să o deschizi!

‘Nu vrem ca oamenii să fie confuzi sau să se gândească că este un eșec al tehnologiei pe care o furnizăm pentru Volvo, deoarece nu este cazul’, a declarat Zach Peterson, purtător de cuvânt al firmei Aptiv Plc.

Azi toate femeile o fac. În 1909 doar 7 românce se pricepeau la asta!

Acesta este fostul Delphi Automotive, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume. La rândul său, Delphi Automotive a fost inițial parte a concernului General Motors, dar a devenit între timp companie independentă.

Ce mașină avea ANDREI GHEORGHE! Sute de cai putere!

Potrivit lui Peterson, sistemele avansate de asistență a șoferului de pe SUV-urile Volvo XC90 ‘nu au nimic în comun’ cu ceea ce testează Uber.

Aptiv dezvoltă, la rândul său, o tehnologie pentru mașinile care se conduc singure. Programul este realizat împreună cu Lyft, rivalul american al Uber. Demonstrații ale acestuia au fost realizate la ediția din acest an a CES, de la începutul lunii ianuarie.

Mobileye spune că tehnologia sa a detectat pietonul

Uber a fost acuzată și de către șeful Mobileye, una dintre companiile care produc sisteme avansate de recunoaștere vizuală pentru sectorul auto.

Amnon Shashua, directorul companiei, a declarat că simulările făcute de Mobileye pe baza filmulețului făcut public de poliția din Arizona au arătat că tehnologia sa a detectat persoana de pe drum cu o secundă înainte de impact, potrivit Reuters.

Șeful Mobileye a acuzat ‘noii intrați’ de pe această piață că încearcă să eludeze zece ani de teste făcute de către companii deja consacrate în domeniu.

Mobileye este o companie din Israel care a fost cumpărată anul trecut de către gigantul american al procesoarelor Intel, într-o tranzacție de peste 15 miliarde de dolari.

Uber nu a afirmat în comunicările anterioare că senzorii săi ar fi detectat femeia care trecea strada cu o bicicletă lângă.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu