Uber scade tarifele în București

La jumătatea lunii curente, în București, a apărut o nouă alternativă pentru serviciile de taximetrie deja existente. Vorbim despre introducerea aplicației Taxify. La momentul lansării, dezvoltatorii au anunțat un preț de 1,45 lei pornirea, 1,45 lei pe kilometru şi 0,26 lei pe minut (tarif pentru staţionare), valori egale cu cele practicate de Uber.

Dar Uber nu a stat prea mult pe gânduri și a venit cu o serie de reduceri. Începând cu 30 august, tarifele Uber pentru utilizatorii din București s-au redus. Astfel, o călătorie cu serviciul uberX costă 1,3 lei pornirea, 1,3 lei pe kilometru și 0,22 lei pe minut (tarif de staționare).

Clienții care vor să utilizeze serviciul UberSelect vor beneficia de următoarele tarife: 1,65 lei porinire, 1,65 lei pe kilometru și 0,29 lei pe minut (tarif de staționare).

Totodată, Uber anunță și posibilitatea înscrierii mașinilor de până la 15 ani vechime, față de limita anterioară de 10 ani. Măsura vine în contextul în care oficialii Uber România spun că parcul auto din București are numeroase autoturisme mai vechi de 10 ani în stare excelentă de funcționare.

După aplicarea noilor tarife, o călătorie de la Piața Unirii la Aeroportul Otopeni va costa 33,3 lei în condiții de trafic normale, față de cei 37 de lei pe care îi plăteai în trecut. Menționăm că în aceste condiții, tarifele Uber sunt mai mici decât cele practicate de firmele de taxi unde prețul pe kilometru este de 1,39 lei.

Sursa | Uber Romania

Adaugă un comentariu