În sfârșit! Ultimul lot de autostradă inaugurat în 2019

Fără prea mult fast, a fost inaugurat ultimul lot de autostradă inaugurat în 2019.

Nici nu ar fi fost cazul de o inaugurare oficială, deoarece Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva era întârziat de multă vreme și este un pas prea mic în completarea rețelei noastre deficitare de autostrăzi.

În orice caz, nu ar fi fost un lot de autostradă inaugurat în 2019 în România dacă nu ar fi fost deschis cu restricții de circulație. Mai precis, șoferii vor putea circula cu o viteză maximă de până la 80 km/h, adică exact viteza minimă de circulație pe o autostradă conform reglementărilor locale. Însă, dacă partea carosabilă este acoperită de polei, gheață, mâzgă sau în condiții de ploi torențiale, viteza maximă nu ar trebui să depășească 50 km/h.

Totodată, pe întreaga zonă a podului peste râul Mureș, viteza maximă de circulație pe ultimul segment de autostradă inaugurat în 2019, pe 23 decembrie la ora 17, mai precis, este de 60 km/h. Limitarea se aplică între kilometrul 68+500 și kilometrul 69+500, pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia (adică poduri și rampe între kilometrul 76+100 și kilometrul 77+000), dar și pe zona podului de autostradă de la nodul Dobra (pod principal și rampe între kilometrul 67+000 și kilometrul 67+500).

Vestea bună este că reprezentanții DRDP ne asigură că au efectuat semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv cele care fac referire la pericolul prezenței animalelor pe acest segment de drum de mare viteză.

Menționăm și că este permisă doar circulația autovehiculelor cu masa de până la 7,5 tone. Segmentul de drum inaugurat în 2019 permite circulația pe aproximativ 330 de kilometri de autostradă între Sibiu și Nădlac, dar excepție fac 13 kilometri ai segmentului Lugoj-Deva 2, în zona ecoductelor.

După ultimul lot de autostradă inaugurat în 2019, rețeau de drumuri naționale în regim de autostradă și a autostrăzilor din țara noastră însumează 857,5 kilometri.

Salutăm acest mic pas pentru civilizație făcut înainte de Crăciun și sperăm să ne prindă anul 2021 cu peste 1.000 de kilometri de autostradă în România.

Foto: DRDP Timișoara

Adaugă un comentariu