Un român a încercat să fure o mașină de poliție. Prins în fapt, a bătut trei polițiști

Un tânăr român din Italia își va petrece Sărbătorile după gratii, acuzat de tentativă de furt, opunere la arestare și rănirea unui oficial public.

Citește și:

O grupare de români folosea peste 1.600 de mașini să comită jafuri în Italia

Pleci în vacanță în Italia? Iată un mic dicționar pentru șoferii români!

Un român de 21 de ani a fost arestat în orașul italian Cervia (provincia Ravenna) după ce a fost surprins încercând să fure o mașină. Unitate neinscripționată a Poliției, aceasta era parcată în centrul istoric al orașului, într-un loc încurajator, se pare, pentru un hoț de mașini.

Surprins de un agent de poliție, tânărul român a fost confruntat, moment în care a devenit agresiv. Un poștaș aflat în zonă, martor la eveniment, a alertat alți doi agenți aflați la secția de poliție din apropiere; aceștia au intervenit pentru a-l ajuta pe colegul lor și au fost, la rândul lor, bătuți. În cele din urmă, tânărul a fost reținut și acuzat de tentativă de furt, opunere la rezistare și ultraj, fiind arestat preventiv până când va fi judecat de un tribunal.

Polițiștii atacați de hoțul de mașini sunt în afara oricărui pericol, însă rănile pe care le posedă necesită între 5 și 7 zile de spitalizare. Primarul din Cervia Massimo Mendri le-a mulțumit acestora, dar și poștașului pentru intervenția lor, subliniind că „aceste fapte serioase arată, încă odată, cât de periculoasă este munca de polițist și că aceștia își riscă viața zilnic pentru a ne garanta siguranța.’

Cu toate că acesta pare să fie un incident izolat, activitatea infracțională a românilor în Italia a ținut primele pagini ale ziarelor în nenumărate rânduri. Cea mai recentă – și de amploare – intervenția a carabinierilor în privința unor conaționali de-ai noștri a vizat confiscarea a peste 1.600 de mașini folosite de un grup organizat pentru tâlhării și jafuri. La această acțiune au fost implicate multe țări europene, printre care și România.

Adaugă un comentariu