Un terorist le-a lăsat polițiștilor mașina pe care voia să o arunce în aer

Întâmplare ciudată în Libia, acolo unde un militant al gruprii teroriste Stat Islamic s-a predat înaintea unui atentat, cu tot cu maşina capcană care era pregătită pentru a fi aruncată în aer.

Bărbatul a mers la un punct de control din apropierea localităţii Misrat şi s-a predat forţelor de securitate fără nicio explicaţie. Ba mai mult, acesta le-a dat polițiștilor maşina pe care urma să o arunce în aer.

Pirotehniștii au găsit în automobil 13 obuze. Bărbatul a fost arestat și va fi cercetat penal pentru fapte de terorism.

De ce teroriștii din Stat Islamic preferă camioanele Toyota?

Guvernul Statelor Unite i-a rugat pe cei de la Toyota să afle de ce camionetele lor, Hilux, sunt printre favoritele grupării teroriste ISIS.

În ultimii ani, șefii grupării Stat Islamic au achiziționat sute de camionete marca Hilux. Guvernul SUA a întreprins o cercetare prin ca vrea să afle de ce teroriștii preferă astfel de automobile.

Toyota Hilux s-a dovedit a fi extrem de folositoare teroriștilor mai ales în luptele purtate cu forțele speciale. Conform Top Gear, Toyota Hilux poate face față drumurilor grele și este rezistentă, chiar dacă este achiziționată la mâna a doua. Iar teroriștii, vor mașini care să transporte armament în orice condiții, pe care armele pot fi asamblate ușor.

Mai mult, mașina este foarte rapidă și ușor de manevrat. Hilux este la fel de rezistentă chiar și după ce are peste 300.000 de km la bord.

Toyota e mașina pe care jihadiștii o aleg să meargă la război. E la fel ca un Kalașnikov’, a declarat Jonathan Schanzer, reprezentant al Fundației pentru Apărarea Democrației.

Adaugă un comentariu

Articole similare