Un vis pe roți, dincolo de frontierele timpului: Porsche 911 DP Motorsport, model 1985

 

Dacă tot te bagi la lucru pentru a restaura o mașină, de ce să nu-i aduci și optimizări? Mai ales că pentru Porsche 911 au fost realizate până acum tot felul de componente, destinate calibrării mașinii de la sportivitate stradală pentru uz cotidian până la caracter competițional de vârf. Proiectul germanilor de la DP Motorsport ne demonstrează cum un Porsche Carrera 3.2 Coupe din 1985 poate fi transformat într-o mașină semnificativ mai performantă, apropiată de nivelul variantelor RS și RSR din anii 70.

Acest exemplar a primit un motor modificat de 3,6 litri, provenind de la un model din seria 964,ap[rut ulterior. Vorbim aici despre o putere de 290 CP și un cuplu maxim de 324 Nm. Suspensia a fost modificată prin adoptarea unor arcuri KW Clubsport și a unor articulații mai solide. Jantele Fuchs au diametrul de 15 inchi. DP Motorsport s-a ocupat și de personalizarea exterioară a automobilului. Bara din față, capota, aripile, pragurile și bara din spate nu mai sunt cele originale.

Una peste alta, acest exemplar asamblat la jumătatea anilor 80 a ajuns să arate mai degrabă asemenea celor cu preparare extremă din prima parte a anilor anii 70. Detaliile cromate subliniază ideea menționată. Cât despre vopsea, s-a recurs la nuanța GT Silver Metallic, cunoscută de la supercarul Carrera GT. Dungile negre de pe capotă au finisare mată. Amenajarea interiorului preia tema retro-competițională, convingător ilustrată prin montarea unui volan Momo cu diametrul de 350 mm. Partea inedită: direcția dispune de asistare electrică! Altfel, dotarea are caracter spartan: nu există sistem de climatizare, panourile portierelor și zona inferioară a bordului sunt fabricate din panouri de firbre de carbon „natur’.

Adaugă un comentariu