Ungaria a redeschis granițele. Cum poți pleca cu mașina pe la Nădlac II

Românii pot călători în anumite condiții în Ungaria, care și-a deschis frontierele din data de 24 aprilie. Restricțiile impuse de țara vecină ca urmare a infectărilor cu coronavirus au fost relaxate și au intrat în vigoare în urmă cu două zile.

Noile condiții de intrare în țară, prin punctul de frontieră Nădlac II, se aplică atât românilor, cât și cetățenilor altor țări ai Uniunii Europene.

Începând cu 24 aprilie, autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, cetățenilor Uniunii Europene, în scopul intrării / tranzitării propriului teritoriu. Măsura a fost decisă în urma înțelegerilor bilaterale dintre autoritățile de frontieră române și ungare pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două țări.

Condițiile actualizate pentru trecerea în Ungaria în timpul stării de urgență

– persoana efectuează un interviu medical la frontieră și nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19; – îndeplinește condițiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;
– poate face dovada cu documente, că îi este asigurată intrarea în țara de destinație.

Formalitățile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 11.00-23.00 (ora României).

„Reamintim că autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română sau ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea, conform Ordonanței Militare nr. 8 din 09.04.2020′ – au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu