Unul dintre cele mai reușite și bine personalizate vehicule din clasa mică, Ford Fiesta, nu va avea succesiune. Finalul carierei: 2023.

Tranziția către viitorul electric a determinat luarea unor decizii determinante la Ford Europe. Astfel, urmează să fie sistată producția seriilor S-MAX și Galaxy la Valencia, Spania (aprilie 2023), și Fiesta din Köln, Germania (înainte de sfârșitul lunii iunie 2023).

Ford Fiesta și-a început cariera cu 46 de ani în urmă și, de-a lungul celor șapte generații, a reușit să convingă zeci de milioane de clienți din lume că este mașină familială potrivită pentru necesitățile și aspirațiile lor. Devenind în timp o prezență emblematică în cadrul clasei, Fiesta continuă și în prezent să reprezinte o propunere demnă de tot interesul.

Cele mai recente actualizări tehnice și de stil au fost operate în 2021, caracterul dinamic și incitant al lui Ford Fiesta fiind mai bine pus în evidență datorită acestora. Liniile de dotare se disting mai mult prin caracter decât prin diferențe abrupte de echipare, Ford Fiesta, fiind oricum, bine dotat inclusiv în configurația standard. Finisarea de vârf Vignale adaugă o certă amprentă premium la stilul liniilor Titanium, ST-Line și Active. În ofertă atrag atenția în mod special variantele ST (caracter sportiv clar definit – 200 CP, 320 Nm) și versiunile Active (personalizare crossover-SUV).

Dintre elementele tehnice avansate disponibile pentru Fiesta se remarcă tratarea mild-hybrid cu instalație electrică de 48 V pentru motoarele EcoBoost de 1,0 litri, oferirea mai multor moduri de rulare spre selecție, farurile Matrix LED noi cu funcție de fază lungă antiorbire, tabloul de bord digital cu diagonala de 12,3 inchi cu posibilități de schimbare a graficii și sistemul de infotainment performant SYNC 3.2, având exran de 8 inchi.

În principiu, prezența lui Ford Fiesta în gamă va fi suplinită de generos apreciatul crossover-SUV Ford Puma (produs în uzina de la Craiova), automobil asimilabil segmentului superior al clasei mici.

taguri
Adaugă un comentariu