Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia din Mioveni are un nou director

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia din Mioveni anunță schimbări în managementul său. Astfel, de la 1 august, Alexandru Oprescu este director al uzinei și îl va înlocui pe Philippe Nottez, care a condus cu succes echipele și activitățile uzinei, din 1 septembrie 2013. Philippe Nottez devine director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie, conform informaţiilor furnizate de Renault România.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, director general Grup Renault România și Președinte Director General Automobile Dacia și, din punct de vedere funcțional, lui Cornel Olendraru, Vicepreședinte Fabricație și Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).

Alexandru Oprescu s-a născut la Pitești în 1966 și a absolvit în 1992 Institutul Politehnic din București. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii.

Înainte de a se alătura Grupului Renault, Alexandru Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul următoarelor departamente: CKD, Îmbunătățire continuă, Logistică și operațiuni uzină. Astfel a contribuit la povestea de succes a modelului Dacia Logan în România și în străinătate. În 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni.

În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.
Philippe Nottez îi succede lui Pierre Gilbert, preluând responsabilităţile de director al Uzinei Renault STA Ruiz și îi va raporta lui Patrice Haettel, Vicepreședinte Grup Industrial Nord-Est.

Adaugă un comentariu