Nu a fost doar un concurs de frumusețe, însă Auto Bild a dat premii și pentru asta. La primire: Audi e-tron GT, sclipirea viitorului.

Premiile galei Volanul de Aur, cel mai prestigios eveniment auto susținut de Auto Bild în Germania, au fost acordate oficial pe 9 noiembrie. Cititorii din Europa de Vest sunt cei care au votat și, astfel, au ales automobilele distinse în conformitate cu criteriile din secțiunile concursului.

Vom reveni curând cu detalii despre ediția din 2021 a trofeului Volanul de Aur. Până atunci, notăm că Audi s-a bucurat fără rețineri pentru distincția de „Cel mai frumos automobil al anului' primită de coupe-ul cu patru portiere Audi e-tron GT.

În categoria câștigată de Audi e-tron GT au mai participat alte 69 de automobile. Cu toate că, tehnic vorbind, această navă-amiral cu propulsie 100% electrică a mărcii din Ingolstadt este strâns înrudită cu Porsche Taycan, identitatea sa marcantă a reținut atenția publicului. Audi e-tron GT mizează pe un design cu caracter premium-hightech vizibil în manieră manifestă, în timp ce Porsche Taycan se prezintă într-o manieră cu tentă minimalistă (în fine, în măsura în care ideea de „minimalism' poate fi aplicată unui vehicul cu ampatamentul de 2,90 m și lungimea de 4,96 m).

Adevărul este că, dincolo de rezultatele concursului, Audi e-tron GT i-a cucerit și pe colegii noștri din Germania, ba chiar și pe noi cu exuberanța și cu atitudinea sa aspirând la supremație. Iată că publicul cititor al revistelor Auto Bild a simțit la fel ca jurnaliștii casei și asta la scară internațională. Cu fericitul prilej de care vorbim aici, Audi a anunțat că, începând din 2026, toate noile modele pe care le va lansa vor fi numai cu propulsie electrică.

Adaugă un comentariu