Volkswagen amână recall-ul Dieselgate din Europa. Modificările aduse ar putea duce la creșteri ale consumului de carburant

În luna ianuarie a anului curent, Volkswagen a demarat procesul de recall în cazul vehiculelor afectate de scandalul Dieselgate. Primul model care a fost rechemat în service a fost Amarok.

A urmat apoi revizuirea a 160.000 de exemplare Passat, însă au apărut o serie de probleme, iar producătorul german a fost nevoit să pună în așteptare tot procesul de recall.

Conform unor informații apărute în presa de specialitate din Germania, modificările aduse motoarelor duc la o creștere a consumului de carburant. Însă, oficialii germani susțină că există alte motive pentru care s-a luat această decizie.

Citește și: România: 952 de exemplare Porsche Cayenne sunt rechemate în service

Autoritățile verifică dacă modificările aduse motoarelor afectează emisiile de CO2 și consumul de carburant. “Trebuie să garantăm că zgomotul și în special emisiile de CO2 sunt la fel și după modificări”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În plus, verificările efectuate de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) au întârziat, iar astfel, întreg procesul a fost decalat.

Citește și: Volkswagen e-Golf – Recall în SUA pentru toate exemplarele vândute

Viitorul recall pregătit de grupul Volkswagen va include alte exemplare Passat și 90.000 de Audi A4, A5 și Skoda Superb. Toate modelele sunt echipate cu motorul de 2,0 litri TDI.

Via | AutoNews

Adaugă un comentariu