Volkswagen Golf GTE Sport a debutat la Wörthersee. Are 400 CP și un sistem de propulsie hibrid

Volkswagen a prezentat noul Golf GTE Sport Concept în cadrul evenimentului desfășurat la Wörthersee. Deși ați fi tentați să credeți că noul prototip german împarte multe accesorii cu Golf GTE plug-in hybrid, oficialii vin să spulbere aceste aspecte.

Pentru început, partea exterioară a primit un kit de caroserie extrem de agresiv fabricat din fibră de carbon. De asemenea, prototipul german se laudă cu un set de uși tip fluture, plus jante de dimensiuni generoase.

La interior, Volkswagen a montat scaune sport cu centuri de siguranță cu prindere în cinci puncte, o coloană de direcțtie din carbon și padele pentru acționarea cutiei de viteze poziționate în spatele volanului. În plus, ceasurile tradiționale au fost înlocuite cu unele high-tech.

volkswagen golf gte  sport(4)

Partea cea mai intersantă abia acum vine. Sub capotă există un sistem plug-in hybrid care folosește un propulsor de 1,6 litri TSI montat în partea din față și două motoare electrice, fiecare dintre acestea fiind capabil să ofere 115 CP și 330 Nm. În total, sistemul hibrid oferă 400 CP și 670 Nm.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,3 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 280 km/h. În ciuda acestor performanțe impresionante, Volkswagen spune că prototipul Golf GTE Sport poate consuma doar 2,0 litri la suta de kilometri, ba mai mult, poate parcurge până la 50 km în modul electric.