Volkswagen a prezentat motorul 2.0 TDI in versiunea de 272 CP

Volkswagen a prezentat o versiune noua a motorului 2.0 TDI in timpul unui eveniment special desfasurat in cadrul cartierului general din Wolfsburg.

Spre deosebire de actualul diesel 2.0 TDI bi-turbo 240 CP, noua varianta a motorului promite un consum imbunatatit cu 14 procente, dar si ceva mai multa putere.

 

2.0 TDI de 272 CP

Noul agregat prezentat de Volkswagen are 2,0 litri si este capabil sa produca 272 CP. Pentru moment, cuplul motor inca nu a fost anuntat de producatorul german, insa zvonurile spun ca acesta va dezvolta cu siguranta mai bine de 500 Nm.

Valorile unitatii diesel au fost obtinute prin implementarea unui turbocompresor electric, a unui nou sistem de control variabil al valvelor, dar si prin instalarea unui sistem de injectie common rail mult imbunatatit capabil sa lucreze la o presiune de 2.500 bar.

 

DSG in 10 trepte

Alaturi de noua versiune a motorului 2.0 TDI, Volkswagen a oferit o serie de informatii cu privire la viitoarea transmisie DSG cu 10 rapoarte. Botezata DQ551, cutia promite sa managerieze corect agregate cu un cuplu motor de pana la 550 Nm.

Noua transmisie este o evolutie a vechii cutii cu sase rapoarte si promite sa integreze o functie de coasting. Asa cum este normal, din toata ecuatia nu poate lipsi nici sistemul de regenerare al energiei la franare.

Sursa: Volkswagen via WCF

Adaugă un comentariu