Volkswagen și Ford se pregătesc pentru o “alianță strategică”

Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat semnarea unui memorandum și analizarea unei posibile alianțe strategice menită să consolideze competitivitatea fiecărei companii la nivel global.

Companiile vor analiza proiecte potențiale în mai multe domenii – inclusiv dezvoltarea unei game largi de vehicule comerciale. Această alianță  nu va implica aranjamente de capitaluri proprii, ceea ce înseamnă că VW nu va cumpăra o participaţie la Ford sau invers.

“Piețele și cererea clienților se schimbă cu o viteză incredibilă. Ambele companii au deja poziții puternice și complementare în diferite segmente de vehicule comerciale. Pentru a se adapta la mediul provocator, este extrem de important să câștigi flexibilitate prin alianțe. Acesta este un element esențial al Strategiei Grupului Volkswagen din 2025. Potențialul cooperare industrială cu Ford este văzută ca o oportunitate de îmbunătățire a competitivității ambelor companii la nivel global” a declarat Thomas Sedran, șeful Volkswagen Group Strategy.

Ford a investit 1.5 miliarde de euro din 2008 în uzina de la Craiova. În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboți fiind instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Adaugă un comentariu