Volkswagen T1 Race Taxi – 530 CP și un look demn de o sportivă

Festivalul de la Wörthersee se apropie de debut, iar printre exponatele care vor putea fi admirate în orașul austriac se numără și un Volkswagen T1. Bus-ul german în cauză a fost produs în 1962, însă în ultimii șase ani a fost tras pe dreapta pentru o recondiționare completă.

Fred Bernhard este carosierul elvețian care deține acest vehicul, iar proiectul final al său arată execelent. În plus, Volkswagen T1 Race Taxi, pentru că acesta este noul nume al bus-ului, a primit o serie de componente de pe modelele Porsche 993 și Porsche 996 GT3.

Motorul de 530 CP și 757 Nm a fost transplantat de la un 993, însă Fred Bernhard a montat și două turbine plus o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte preluată de pe 996 GT3. Sistemul de frânare și direcția au fost preluate tot după Porsche 993, iar la final s-a adăugat un set de jante speciale, semnate BBS.

Deși vorbim despre o serie de modificări masive, prin folosirea unor accesorii din fibră de carbon, carosierul elvețian a reușit să aducă acest T1 Race Taxi la o masă totală de 1.500 de kilograme. În ceea ce privește performanțele, încă nu avem informații, însă cu siguranță bus-ului din ’62 este capabil să facă victime serioase pe liniile drepte.

Adaugă un comentariu