Probleme pentru Volkswagen? Fabrica din Wolfsburg se închide

Volkswagen va opri temporar producția la principala sa fabrică din Wolfsburg, până când va finaliza procesul de certificare a vehiculelor la noul standard de măsurare a consumului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) care intră în vigoare de la 1 septembrie.

După perioada de concedii vom produce numai mașini care îndeplinesc noile standarde, a declarat șeful VW, Herbert Diess. „Livrările se vor face gradual, de îndată ce vom obține aprobările necesare. Dar multe mașini va trebui să fie ținute în depozite în acest timp. Pentru a fi siguri că numărul lor nu va fi foarte mare va trebui să planificăm zile fără producție până la sfârșitul lunii septembrie – a mai adăugat Diess.

Schimbarea standardului de măsurare a consumului (și implicit a nivelului emisiilor) pune probleme deosebite mai multor producători. Numai în cadrul brandului VW trebuie recertificate peste 200 de versiuni de modele într-un interval de timp foarte scurt. În plus, procedura de testare este mai complexă și durează mai mult.

La fabrica din Wolfsburg sunt produse Golf, Tiguan și Touran.

Adaugă un comentariu