Volvo XC40 a fost numită Mașina Anului 2018 în Europa

Noul Volvo XC40, SUV-ul de dimensiuni mici, a fost numit Mașina Anului 2018 în Europa cu ocazia deschiderii pentru presă a celei de-a 88-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva, Elveția. Este pentru prima oară când Volvo Cars primește acest premiu de prestigiu.

‘Câștigarea acestui premiu pentru noul nostru XC40 a venit la momentul potrivit’, a spus Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Volvo Cars. ‘Pentru prima oară, Volvo are trei modele SUV disponibile la nivel global. XC40 va juca un rol important în creșterile viitoare, oferindu-ne acces pe segmentul de SUV-uri mici, un segment nou și în creștere rapidă.’

Odată cu premiul obținut de XC40, toată gama de noi SUV-uri Volvo deține titlul de ‘Mașina Anului’ fie în Europa, fie în America de Nord. Modelele XC90 și XC60 au fost numite SUV-ul Anului în America de Nord în ultimii doi ani.

Titlul ‘Mașina Anului 2018 în Europa’ vine după o altă recunoaștere recentă a lui XC40: Mașina Anului conform prestigioasei publicații britanice ‘What Car?’.

XC40 stabilește un nou standard în segmentul său în materie de design, conectivitate și tehnologii pentru siguranță. Primele comenzi în Europa și SUA au însemnat un total de 20.000 de mașini și indică faptul că este o combinație atrăgătoare pentru consumatori. XC40 va intra în curând și pe piața din China, cea mai mare piață auto din lume, unde Volvo se așteaptă să găsească un interes la fel de puternic.

XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară compactă (CMA), care va sta la baza tuturor mașinilor din seria 40, incluzând mașinile complet electrice. Dezvoltată împreună cu Geely, CMA oferă companiei economiile de scară necesare pentru acest segment.

Adaugă un comentariu