Atenție la drumul către casă, se anunță ninsori! Ce prognozează meteorologii

vezi galeria foto

Asociația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații, care se vor transforma, în unele zone ale țării, în viscol și ninsoare.


Citește și:

Cod Rutier: poţi fi amendat pe un drum cu zăpadă chiar dacă ai anvelope de iarnă

Cele mai potrivite anvelope de iarnă. Cum le cauți și cum le alegi

Ploi puternice, vânt și ninsori (la munte) sunt prognoza anunțată de către Asociația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul duminică-marți.

Zonele țării unde se vor înregistra ploi frecvente sunt cele de vest, nord-vest și centru, cantitățile de apă estimate fiind de 20…30 l/mp. În Maramureș și Transilvania – dar și în nordul Moldovei și Crișana – se vor semnala, începând cu noaptea dintre 23 și 24 Decembrie, precipitații mixte. Vântul va prezenta, de asemenea, intensificări, în regiunile de sud-vest acestea ajungând și până la 60 km/h.


În perioada menționată, la munte vor predomina ninsorile – cele abundente fiind în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. La altitudine, vântul va bate cu până la 90 km/h, crescând astfel riscul de viscol și, implicit, de reducere a vizibilității.

În București, vremea se menține primăvăratică, cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Cu toate că săptămâna începe cu cer noros (și ploi răzlețe) termometru va indica, marți, o minimă de 3 grade (noaptea) și 11 grade.


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcțiile Regionale Drumuri și Poduri, s-a pregătit pentru a înfrunta vremea specifică iernii – aproape 500.000 de tone de sare au fost cerute de la Societatea Națională a Sării (Salrom).

Sigur, primul pas de prevenție este reprezentat de echiparea corespunzătoare a mașinilor de către toți participanții la trafic. Aici ne referim, firește, la anvelopele de iarnă – unele care să fie în stare bună, altfel riscați o amendă usturătoare.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE