Contact – Audi A3 Sedan

Expansiunea gamei de modele Audi continua. Constructorul din Ingolstadt deschide un segment de piata nou pentru producatorii premium. Audi A3 Sedan este mai practic decat versiunea hatchback, dar nu renunta la valorile care l-au promovat ca una dintre cele mai bune compacte premium. 

 

Din punct de vedere al designului este important faptul ca fiecare caroserie a noii generatii de la A3 a fost gandita ca un automobil unic, fara sa se plece de la liniile hatchbacklui. Astfel, sedanul arata ca un model de sine statator, avand o linie laterala foarte curata, in care portbagajul nu se vede alaturat unuei alte caroserii. Nicidecum. Mai mult, in realitate A3 Sedan arata foarte bine. Mult mai bine decat in poze. Este dinamic, are muchii ascutite care ii confera agresivitate si inspira impresia de forta prin formele impozante ale caroseriei. Interiorul este similar versiunii hatchback, fiind lucrat exemplar, cu o atentie ridicata la orice mic detaliu si cu o ergonomie impecabila pentru comenzi.

 

 

In momentul lansarii, A3 Sedan va fi disponibil cu trei motorizari: 1.4 TFSI (140 CP), 1.8 TFSI (180 CP) si 2.0 TDI (150 CP). Versiunea 1.4 TFSI de 140 CP va dispune de sistemul COD (cilinder on demand) ce poate opri in sarcina redusa doi din cei patru cilindrii. Astfel, consumul afisat este de doar 4,7 l/100 km. Surprinzator, in momentul lansarii acest motor va fi oferit standard cu o cutie S Tronic cu 7 trepte. Propulsorul 1.8 TFSI dezvolta 180 CP si pana la integrarea in gama a lui S3 Sedan, va fi cel mai puternic din oferta. Dupa lansarea initiala, acesta va putea fi cuplat cu sistemul de tractiune integrala quattro (doar cu S tronic cu 6 trepte). Pentru moment, el este oferit standard cu o cutie S Tronic cu dublu ambreiaj si 7 trepte. Dieselul 2.0 TDI dezvolta 150 CP si este echipat standard cu o cutie manuala cu 6 trepte si ramane in continuare un exemplu de rafinament si silentiozitate. Mai tarziu, pe langa alte motorizari, in gama vor aparea 1.6 TDI (105 CP), 2.0 TDI (184 CP), 1.4 TFSI (122 CP) si S3 Sedan.

 

 

Mai multe detalii si impresii despre Audi A3 Sedan puteti citi in numarul 13/2013 din revista Auto Bild, care apare pe piata pe 11 iulie.

Adaugă un comentariu