Alfa MiTo 1.6 M-Jet – Atractia rosie

Coupé-ul de clasa mica al celor de la Alfa Romeo beneficiaza de un nou motor diesel. Am testat Alfa MiTo 1,6 M-Jet.

In momentul in care mergi intr-un Alfa MiTo si se intampla ca acesta sa fie si rosu, este imposibil sa nu fii in centrul atentiei. Aceasta masina are o putere de a atrage priviri care depaseste masini mult mai scumpe si impresionante, iar asta spune deja foarte multe despre designul creat de cei de la Alfa Romeo. Nu trebuie sa mai spunem ca MiTo este una dintre cele mai frumoase masini din clasa mica.

Noutatea acestui test o constituie motorul diesel disponibil pentru MiTo. Propulsoarele M-Jet sunt apreciate pentru rafinamentul, consumul si elasticitatea lor, iar acest nou motor cu cilindreea de 1,6 litri nu face exceptie. Acesta produce 120 CP si 320 Nm.

Trebuie subliniat faptul ca, pe langa puterea maxima ridicata, acest motor produce o valoare de cuplu excelenta. Aceasta se atinge la o turatie de doar 1.750 rpm si pana acum era specifica motoarelor diesel cu cilindreea in jurul a 2 litri. Actualul curent de reducere a cilindreei si a consumului nu a afectat performantele acestui propulsor. MiTo reuseste sa prinda 100 km/h in 9,9 secunde si atinge o viteza maxima de 198 km/h.

In utilizarea zilnica, noul propulsor este foarte placut. Raspunde cu spontaneitate la acceleratii, ceea ce este util in oras. Urcarea in ture decurge cu usurinta. Cutia manuala dispune de sase rapoarte, este corect etajata, ajuta propulsorul, iar schimbarea treptelor se face fara probleme.

Pentru ca trenul de rulare are o setare rigida si suspensia fata bine gandita, MiTo este o masina extrem de agila si dinamica, iar cand esti la volan, te vei bucura de orice drum de munte pe care sa conduci sportiv. Sistemul DNA – care permite selectarea a trei moduri diferite de raspuns din partea motorului, directiei si a sistemelor electronice – nu lipsestet, fiind regasit in dotarea standard.

Italienii au stiut intotdeauna sa puna in evidenta designul spectaculos, iar Alfa Romeo MiTo reuseste sa ofere calitati reale celor ce vor sa aleaga un model de clasa mica diferit de orice concurenta.

Adaugă un comentariu