Audi TT RS Coupe – Dispari in 4,6 secunde

Audi TT se poate duela de acum cu Porsche. Modelul TT RS care dezvolta 340 CP, poate provoca, fara probleme, un 911 Carrera 4.

Sistem de injectie cu common-rail, intercooler si un cuplu maxim disponibil la doar 1.600 rpm – sa fie oare un Audi TDI?

Nici vorba! Audi a lansat modelul TT RS, care este motorizat de un propulsor turbo pe benzina de 2,5 litri, cu cinci cilindri in linie si injectie directa. Acesta dezvolta 340 CP si un cuplu maxim urias: 450 Nm.

TT RS este o masina cu acceleratii fulminante, iar sunetul produs in sarcina de motor si evacuare este gutural si extrem de incitant. Datorita folosirii unei turbine de mari dimensiuni, exista un gol turbo inainte ca masina sa se catapulteze practic inainte. Cu toate acestea, TT RS este capabil sa ajunga la 100 km/h in doar 4,6 secunde.

Sistemul ESP dispune de doua programe diferite, pentru a permite o mai mare libertate soferului. Discurile ventilate si perforate, de mari dimensiuni, permit realizarea unor distante de frânare foarte bune. Datorita sistemului de tractiune integrala quattro, TT RS este o masina care iubeste orice drum virajat si, in ciuda puterii mari, tractiunea este foarte eficienta.

Trenul de rulare este setat foarte rigid, ceea ce este normal pentru o masina cu asemenea performante, confortul fiind pe planul al doilea. Din acest motiv, recomandam alegerea unei suspensii controlate electronic, oferita optional. Motorul este cuplat cu o cutie manuala cu 6 trepte, o cutie DSG nefiind disponibila.

In schimb, este disponila si versiunea roadster. Lista optiunilor include, printre altele, scaune sport tip scoica, esapament sport si viteza maxima mai mare, de 280 km/h in loc de 250 km/h.

Adaugă un comentariu