CONTACT Mini Countryman: Cat de mare poate fi un Mini?

Mini s-a depasit pe sine, sau noul Countryman a depasit pana si asteptarile clientilor? Ramane de vazut dupa acest prim test.

Nu stim sigur daca fanii marcii l-au asteptat sau nu, dar sigur noul model Mini a sosit. Este gata pregatit pentru iesirile in off-road si are nume inspirat de iesirile de dincolo de asfalt – Countryman.

Noul Mini poate dispune de tractiune integrala ALL4 si, supriza, este un adevarat automobil familial, care ofera pana la cinci locuri, un interior modulabil si un spatiu mare destinat bagajelor. Odata cu acest model, Mini dovedeste ca a ajuns la maturitate.

Dar chiar si asa, Countryman este automobil jucaus si te convinge de aceste atribute dupa ce te asezi la volan si dupa ce iei primele viraje. Atunci realizezi ca inginerii de la BMW si-au lasat amprentele avizate asupra trenului de rulare. Chiar si in aceste conditii, Countryman stie sa abordeze cu flexibilitate, cu mult mai multa decat fratii sai, denivelarile din carosabil.

Dincolo de atitudinea ferma in abordarea virajelor, in linie dreapta Mini Countryman lasa o impresie la fel de buna si, pentru moment, te determina prin comportamentul sau sa uiti ca te afli intr-un model care a fost gandit sa ruleze si in teren accidentat. Iar in acest caz nu ne ramane decat sa constatam ca cei care l-au proiectat pe Countryman, pe langa competentele 4×4, l-au inzestrat si cu agilitatea tipica modelelor Mini. Si asta in ciuda faptului ca Mini Countryman este mai greu pana la 245 kilograme decat Mini si dispune de o caroserie mai lunga, care are centrul de greutate mai sus.

Versiunea cea mai puternica – 184 CP, Cooper S Countryman 4×4, dispune de o directie setata sportiv, abordeaza virajele cu mult curaj si este aproape la fel de manevrabil ca un automobil sport.

Countryman este un automobil tipic Mini. Si totusi, este diferit de modele construite pana acum. Pentru prima data, patru persoane (sau, optional, cinci persoane) pot sta confortabil intr-un Mini. Caroseria lui Countryman beneficiaza de cinci usi, care permit un acces decent catre locurile din spate. In plus, pasagerii din spate au loc suficient pentru cap si pentru picioare. Scaunele sunt plasate mai sus cu 7 cm decat in mod normal, iar cele independente din spate pot culisa separat 13 cm.

La toate acestea se adauga capacitatea portbagajului, asemanatoare cu cea de la Volkswagen Golf, care poate fi marita pana la 1170 litri. Este clar, vorbim despre cel mai practic Mini de pana acum.

Adaugă un comentariu

Articole similare