Mercedes-Benz Clasa B 180 CDI – Rafinament pentru familie

Clasa B a trecut printr-un facelift despre care am vorbit pe larg în numărul 23/2014. Acum, testăm versiunea B 180 CDI, cu dieselul de 1,5 litri și cutia automată cu 7 trepte.

O dată cu lansarea actualei generații a Clasei B în 2011, Mercedes-Benz a schimbat radical filosofia pentru modelele lor cu tracțiune față, care au fost practic reinventate. Atunci, modelul destinat eminamente celor care caută o mașină compactă spațiosă a devenit și mai dezirabil, iar recent a trecut printr-o operațiune de facelift. Principalele modificări au vizat redesenarea unor elemente de la exterior și interior, materiale mai bune, disponibilitatea noilor faruri cu tehnologie LED și creșterea eficienței pentru gama de motorizări.

mercedes-benz clasa b 180 cdi

Mercedes-Benz Clasa B 180 CDI – Motorizare

Între acestea se numără și propulsorul ce echipează versiunea B 180 CDI, care are o cilindree de 1,5 litri și 109 CP. Acesta este de proveniență Renault și este recunoscut pentru valorile de consum foarte mici pe care le propune. Acum, spre deosebire de versiunea fără facelift, acest motor poate fi echipat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Sub capotă, motorul funcționează foarte rafinat, deși are o cilindree redusă și, așa cum era de așteptat, impresionează cu eficiența sa, consumul fiind la valori foarte mici, indiferent de modul de exploatare.

 

Este foarte interesant că Mercedes-Benz a optimizat funcționarea cutiei automate pentru a ajuta motorul în momentele-cheie. Astfel, la plecarea de pe loc, motorul se turează în gol pentru ca abia în jurul turației de 1600 rpm să cupleze cutia. În practică, asta aduce o ușoară întârziere, dar beneficiile se reflectă printr-un plus de vivacitate atunci când ai nevoie de o plecare viguroasă. În rest, ansamblul motor-cutie funcționează plăcut, rafinat și permite reprize corecte pentru un monovolum compact atunci când este nevoie.

Clasa B poate fi în continuare apreciată pentru spațiul interior generos, chiar uriaș pentru locurile din spate și pentru setarea trenului de rulare, care favorizează confortul. Dacă jantele nu sunt foarte mari, nimic nu vă va deranja, chiar dacă se circulă pe suprafețe prost asfaltate.

 

Ce ne place/ Ce nu ne place

Clasa B este un model foarte confortabil, extrem de spațios la interior pentru clasa compactă și cu un motor foarte economic. Din păcate, acesta nu poate emite pretenții dinamice ridicate și trebuie apreciat doar pentru consum și rafinament.

Adaugă un comentariu