Renault Clio 1.4 16V – Invingator la pret

La aproape patru ani de la lansarea celei de-a treia generatii, Renault restilizeaza Clio. Primele impresii despre 1.4 16V Exception.

Cu peste 10 milioane unitati vandute din 1990, Clio este unul din cele mai de succes modele Renault. Restilizat in aceasta primavara, Clio facelift este disponibil acum si in Romania.

Primul lucru care surprinde placut este pretul si echiparea. Clio facelift cu motorul pe benzina de 1,4 litri si 100 CP in echiparea de top Exception costa doar 11.550 euro cu TVA, incluzand, printre altele, clima automata, jante de aliaj, 4 geamuri electrice, ABS si sase airbag-uri, faruri adaptive cu halogen, oglinzi actionate si rabatabile electric, computer de bord, pilot automat, radio CD MP3 si Bluetooth. Este, de departe, cel mai bine echipat model de clasa mica si cu cel mai bun raport pret/echipare de pe piata romaneasca.

Clio facelift a depasit granita celor patru metri, noul model fiind cu 41 mm mai lung (plus 25 mm la consola fata si 16 mm la consola spate). Modificarile de design sunt discrete, incluzand noua parte frontala cu capota mai profilata in zona farurilor, in stilul lui Megane, stopuri noi si o bara de protectie spate care confera mai multa dinamica.

La condus, Clio facelift se remarca printr-un confort excelent al suspensiei si printr-un nivel de zgomot redus. Chiar si peste 4.000 rpm, motorul pe benzina este silentios. Directia electrica ajuta la economia de combustibil si se manevreaza usor, dar feedback-ul este redus, indiferent de unghiul de rotatie al volanului, forta in volan fiind neschimbata.

Ca si la fostul model, spatiul interior in spate este foarte generos, chiar si persoane de peste 1,80 metri stand confortabil. Volumul portbagajului a ramas neschimbat, de 288 litri, dar modularitatea nu s-a imbunatatit, trebuind ridicat intai sezutul si apoi rabatata bancheta.

Plansa de bord este neschimbata in principiu, dar sistemul audio a fost inlocuit cu cel de la Megane. Acesta este mai modern, dar manevrarea butoanelor nu este chiar cea mai intuitiva posibil.

Adaugă un comentariu